Bra mat

Att komma på något gott att äta till middag varje dag är ibland en svår fråga tycker jag. Mitt svar när någon frågar vad jag vill äta är allt som oftast att jag inte vet. Men häromdagen gjorde jag en vegetarisk paj som innehöll både broccoli, purjolök, vitlök och parmesantost. Och som pricken över i:et blev det rester kvar som smakade extra gott dagen efter. 
Min paj gjorde jag såhär:
  • Mät upp 1dl havregryn, 2 dl vetemjöl, 125gram smör och 2 matskedar kallt vatten. Blanda ihop ingredienserna i en matberedare och tryck ut degen i en pajform. Nagga botten och förgrädda i 10 minuter på 200 grader.
  • Koka upp vatten och koka broccoliknyten i några minuter. Strimla purjolöken och stek tillsammans med en pressad vitlöksklyfta. 
  • Vispa ihop äggstanningen som består av 3 ägg och 3dl mjölk. Krydda med valfri krydda, jag hade örtkrydda och lite salt och peppar. Sprid ut grönsakerna när pajskalet är förgräddad och häll på äggstanningen. Riv parmesanost över pajen och grädda i ugnen i ungefär 30 minuter. Ät upp.
Till pajen passar en god grönsallad bra med alla grönsaker man tycker om. 
Kommentera inlägget här: